Angol Nyelvtanfolyam

Ellazult, relaxációs állapoton alapuló nyelvtanulás


Hogyan tanulnak a gyerekek?

Nincs teljesítmény kényszer, félelem és kétség a gyerekekben, hogy megfogják-e tanulni a nyelvet, ezért biztosak lehetünk abban, hogy megtanulják kivéve, ha organikus problémájuk van, mert az kizárhatja.

Felnőtteknek félelmeik vannak, belső elvárásuk van saját magukkal kapcsolatban, aminek vagy meg tud felelni vagy nem, és álladóan szoronganak emiatt. Ebből egy sokkal rosszabb tanulási helyzet következik. Az emberi elme alkalmas arra, hogy mindent meg tud tanulni, ezt le lehet rontani a rossz pedagógiával vagy rossz énkép felépítésével, félelmek beépítésével stb.

A személyiségjegyek felhasználásával, a szokások, attitűdök és a tapasztalatok átformálásával és feldolgozásával jó tanulási stratégia alakítható ki.

 

angol nyelvtanfolyam


 A környezet elvárásai ránk stresszként hatnak éppen ezért célunk egy nyugodt szemlélődő állapot kialakítása, melyben a tanulás könnyebb és a tanult anyag rögzítése sokkal hatékonyabb.

Relaxációval kapcsolatban elmondhatjuk hogy a hallgató összeszedettebb lesz, könnyebben fog tanulni, relaxált állapotban, a tanultak bevésődése tartósabb lesz illetve a tanulás utáni 1 óra pihenés vagy alvás, mely során az agysejtek bedolgozzák azt az ingert ami a számukra legfontosabb.

Az agy akkor tudja legjobban feldolgozni az élményt illetve a tanultakat, ha van utána ingermentes, nyugalmi állapot.


Más módszerektől eltérő tulajdonságok:

Nézzük meg például a csecsemők esetét. A csecsemő megtanulja az anyanyelvét játékosan igazából nyelvi szabályoktól mentesen.
Nincsenek bonyolult nyelvtani formák, nem szoronganak, nincs teljesítménykényszer, nincsenek gátlásaik, csak pusztán motiváltak, kíváncsiak, mert érdekli őket minden ami körülveszi őket. Az agy plasztikusabb gyermekkorban, olyan mint a
szivacs szívja magába az információt amiből később kialakul a nyelvi struktúra.

A felnőttek szoronganak, kényszer nekik a nyelvtanulás, belső indíttatás nincs vagy csak kevés. A félelem korlátozza őket és keresik azt a megoldást ahol a legkevésbé szégyenülnek meg, ami megakadályozza őket abban, hogy meglévő képességeiket a lehető legnagyobb mértékben kiaknázzák.

A felnőtteknek a nyelvtanulással kapcsolatban vannak hiedelmeik, úgy gondolják, hogy kell egy bizonyos idő a nyelv megtanulásához, vagy ha egy szóval 2-3 szor találkoznak és még mindig nem értik azokat akkor az blokkot képez bennük.

Ha az énkép az, hogy én ezt nem tudom megtanulni vagy az, hogy milyen sok munka vár rám mire egyáltalán elkezdhetek beszélni akkor ezzel a diszpozícióval,
attitűddel nem lehet nekiállni a nyelvtanuláshoz. A tanulás gyors folyamata, ha nincs semmi zavaró tényező megvalósítható.

A mi iskolánk felismerte a zavaró tényezőket, melyeket radikális módok igyekszik kiszűrni. Mindenkinél nem lehet mindent kiszűrni, de ahhoz hogy pozitívabb tanulási élménye legyen a hallgatónak az mindenkinél garantálható.

Elősegítjük azt, hogy az optimális tanulási helyzethez közeli állapotba kerüljön, olyan módon épül föl a tananyag, moduláris rendszer, ami nem haladja meg az ember kapacitását és mindig pozitív sikerélménye van akár video akár más..

A leadott anyag kisebb nagyobb változtatásokkal újra előjön az új anyagban, sokszor találkoznak vele, és azúj anyag kisebb részt jelent ahhoz a tudáshoz képest amivel már rendelkezik.
Kialakul a magabiztosság érzés, hogy az új tananyagot be tudja fogadni, szituációs helyzetek vannak, amikből ezek egyértelműen következnek, és az új tananyag megértése is mélyül, előhívása könnyebbé válik.

A tanulási folyamat annál hatékonyabb minél több érzékelési csatornán keresztül zajlik. Tanítási módszerünk elősegíti a pozitív érzéseket, amik megerősítik a nyelvtanulást ezáltal könnyebben tudjuk pozitív dolgokhoz kapcsolni a tanultakat.

A nyelv használatához a gyereknek nincs szüksége a nyelvtani szabályokra, de a felnőtteknél ez nem így működik.

Megtanulja hogyan engedje el magát, nem kell görcsölnie azzal hogy érti-e a tananyagot hanem begyakorolja azt és a rögzítés magától értetődő lesz.

Hogyan válhatunk gátlástalanokká idegen nyelvi közegben?

Természetesen a fent említetteken kívül szükség van egy nagy adag bátorságra is hozzá, hogy akár 3 szóval is megértethesse magát egy idegen nyelvi környezetben akármilyen videót.

Mi felszabadítjuk a nyelvtanulással kapcsolatos gátlásai alól!


További információ:


Bosnyák Tér
Budapest, 1142

Információ, időpont egyeztetés:

Róth Miklós
Cégvezető
Mobil: 06-20-527-5183


Angol nyelvtanfolyam főoldalra

chiptuning partnerek: