Mennyibe kerül a mellplasztika Budapesten?

A mellplasztika, más néven mellnagyobbítás vagy mellkorrekció, az egyik leggyakrabban végzett kozmetikai sebészeti beavatkozás világszerte. Magyarországon, különösen Budapesten, számos kiváló plasztikai sebészeti klinika kínálja ezt a szolgáltatást. Az árak azonban nagyban változhatnak, és számos tényező befolyásolja a végső költséget. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk, hogy mennyibe kerül a mellplasztika Budapesten, és milyen tényezők határozzák meg az árakat.

A mellplasztika típusai

A mellplasztika többféle beavatkozást foglal magában, amelyek mindegyike különböző költségekkel jár. A leggyakoribb típusok a következők:

 • Mellnagyobbítás: Az egyik legnépszerűbb beavatkozás, amely során implantátumokat helyeznek be a mell méretének növelése érdekében. Az implantátumok lehetnek szilikon vagy sóoldat alapúak, és különböző méretekben és formákban kaphatók.
 • Mellfelvarrás: Ez az eljárás a mellek megemelését és feszesítését célozza, hogy visszaállítsa a fiatalos megjelenést. A mellfelvarrás során gyakran kombinálják a mellnagyobbítással, ha a páciens méretnövekedést is szeretne.
 • Mellkisebbítés: Ezt az eljárást azoknak ajánlják, akik túl nagy melleik miatt fizikai kényelmetlenséget vagy egészségügyi problémákat tapasztalnak. A mellkisebbítés során a felesleges szövetet eltávolítják, hogy a mell kisebb és arányosabb legyen.

Az árakat befolyásoló tényezők

A mellplasztika költségeit számos tényező befolyásolja. Ezek közé tartozik a sebész tapasztalata, a klinika hírneve, az implantátumok típusa és minősége, valamint a beavatkozás összetettsége. Az alábbiakban részletesen megvizsgáljuk ezeket a tényezőket:

Sebész tapasztalata és hírneve

A tapasztalt és jól ismert plasztikai sebészek általában magasabb díjakat kérnek a szolgáltatásaikért. Az ő szakértelmük és tapasztalatuk jelentős előnyt jelenthet a beavatkozás sikeressége szempontjából. Az ilyen sebészek gyakran rendelkeznek nemzetközi tapasztalattal és tagsággal különböző szakmai szervezetekben, ami további garanciát jelent a minőségi ellátásra.

Klinika minősége és felszereltsége

A klinika minősége és felszereltsége szintén nagyban befolyásolja a mellplasztika költségeit. A jól felszerelt, modern klinikák, amelyek a legújabb technológiákat és berendezéseket használják, általában drágábbak. Az ilyen klinikák nagy hangsúlyt fektetnek a higiéniai előírások betartására és a páciens kényelmére, ami hozzájárul a beavatkozás biztonságához és sikeréhez.

Implantátumok típusa és minősége

Az implantátumok típusai és minősége is jelentős hatással van az árakra. A szilikon implantátumok általában drágábbak, mint a sóoldat alapú implantátumok. Az implantátumok márkája és minősége is befolyásolja az árat, mivel a magasabb minőségű, tartósabb implantátumok többe kerülnek. Ezenkívül az implantátum mérete és formája is változó költségeket eredményezhet.

Beavatkozás összetettsége

A beavatkozás összetettsége és időtartama szintén befolyásolja a költségeket. Az egyszerűbb, rövidebb ideig tartó beavatkozások általában olcsóbbak, míg a bonyolultabb, több időt és erőforrást igénylő műtétek drágábbak lehetnek. Az olyan tényezők, mint a korábbi műtétek nyomai, a szöveti állapot vagy a kívánt eredmény, mind hozzájárulhatnak a beavatkozás összetettségéhez és így az árakhoz.

Átlagos árak Budapesten

Budapesten a mellplasztikai műtétek árai széles skálán mozognak, és nagymértékben függnek a fent említett tényezőktől. Az alábbiakban néhány átlagos árat mutatunk be:

 • Mellnagyobbítás: A mellnagyobbítás ára Budapesten általában 800.000 és 1.500.000 forint között mozog. Ez az ár tartalmazza az implantátumok költségét, a sebész díját, az aneszteziológiai költségeket és a kórházi ellátást.
 • Mellfelvarrás: A mellfelvarrás költsége 700.000 és 1.200.000 forint között van. Az ár függ a beavatkozás bonyolultságától és a sebész tapasztalatától.
 • Mellkisebbítés: A mellkisebbítés ára 800.000 és 1.500.000 forint között mozog, a műtét mértékétől és a klinika színvonalától függően.

Ezek az árak tájékoztató jellegűek, és konkrét árajánlatot csak személyes konzultáció után tud adni a sebész.

Rejtett költségek és egyéb kiadások

A mellplasztikai műtétek ára nem mindig tartalmaz minden költséget. Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakoribb rejtett költségeket és egyéb kiadásokat:

 • Előzetes konzultációk: Néhány klinika díjat számít fel az első konzultációért, ahol az orvos megvizsgálja a pácienst és megbeszélik a lehetőségeket.
 • Utókezelések és kontrollvizsgálatok: A műtét utáni kontrollvizsgálatok, utókezelések és esetleges korrekciós műtétek további költségekkel járhatnak.
 • Gyógyszerek és orvosi segédeszközök: A műtét után szükséges gyógyszerek (pl. fájdalomcsillapítók, antibiotikumok) és orvosi segédeszközök (pl. speciális melltartók) költségeit külön kell fizetni.
 • Utazási és szállásköltségek: Ha nem Budapesten él, az utazási és szállásköltségek is jelentős kiadást jelenthetnek.

Finanszírozási lehetőségek

Mivel a mellplasztikai műtétek jelentős költségekkel járnak, érdemes megismerni a finanszírozási lehetőségeket is:

 • Egészségügyi hitelek: Számos bank és pénzügyi intézmény kínál egészségügyi hiteleket, amelyek segítségével részletekben fizetheti ki a műtét költségeit.
 • Klinikai finanszírozás: Egyes klinikák saját finanszírozási programokat kínálnak, amelyek lehetővé teszik a páciensek számára, hogy részletekben fizessenek.
 • Egészségpénztárak: Ha egészségpénztári tagsága van, akkor az ott felhalmozott összegeket felhasználhatja a műtét költségeinek fedezésére.
 • Biztosítás: Bár a mellplasztikai műtétek általában nem tartoznak a biztosítás által fedezett beavatkozások közé, néhány esetben (pl. egészségügyi okokból végzett mellkisebbítés) lehetőség van a költségek részleges fedezésére.

A megfelelő klinika kiválasztása

A megfelelő klinika kiválasztása az egyik legfontosabb lépés a mellplasztikai műtét előtt. Az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni:

 • Sebész tapasztalata: Válasszon olyan sebészt, aki rendelkezik a szükséges tapasztalattal és képzettséggel a mellplasztikai beavatkozások terén. Nézze meg az orvos portfólióját és korábbi munkáit.
 • Klinika felszereltsége: Győződjön meg róla, hogy a klinika modern felszereltséggel rendelkezik, és megfelel a legmagasabb higiéniai követelményeknek.
 • Páciensek véleményei: Olvassa el más páciensek véleményeit és tapasztalatait az adott klinikáról és orvosról. A pozitív visszajelzések és ajánlások sokat segíthetnek a döntésben.
 • Személyes konzultáció: Látogasson el a klinikára egy személyes konzultációra, ahol részletesen megbeszélheti a műtétet, és felteheti kérdéseit az orvosnak. Ez lehetőséget ad arra, hogy megismerje a sebészt és a klinikát, valamint bizalmat építsen ki.
 • Árak és átláthatóság: Kérjen részletes árajánlatot, amely tartalmazza az összes költséget, beleértve az utókezeléseket is. Kerülje el azokat a klinikákat, amelyek nem átláthatóak az árképzésükkel kapcsolatban.

A műtét előtti és utáni teendők

A mellplasztikai műtétre való felkészülés és a műtét utáni időszak is fontos szerepet játszik a sikeres eredmény elérésében. Az alábbiakban néhány fontos teendőt sorolunk fel:

Műtét előtti teendők

 • Egészségügyi vizsgálatok: A műtét előtt orvosa különböző egészségügyi vizsgálatokat rendelhet el, hogy megbizonyosodjon róla, hogy alkalmas a beavatkozásra.
 • Étrend és életmód: Kövesse az orvos utasításait az étrendre és az életmódra vonatkozóan a műtét előtt. Ez magában foglalhatja a dohányzás abbahagyását és bizonyos gyógyszerek szedésének elkerülését.
 • Konzultációk: Töltse fel a konzultációk során kapott információkat, és tegye fel minden kérdését, hogy teljesen felkészülten menjen a műtétre.

Műtét utáni teendők

 • Pihenés és regeneráció: A műtét után fontos a pihenés és a regeneráció. Kerülje a megerőltető tevékenységeket és kövesse az orvos utasításait a felépülés érdekében.
 • Következő ellenőrző vizsgálatok: Vegyen részt az előírt kontrollvizsgálatokon, hogy orvosa nyomon követhesse a felépülés folyamatát és az esetleges szövődményeket.
 • Higiénia: Tartsa be a higiéniai előírásokat, hogy elkerülje a fertőzéseket és más komplikációkat.

A mellplasztikai műtét költségei Budapesten széles skálán mozognak, és számos tényezőtől függenek. A sebész tapasztalata, a klinika felszereltsége, az implantátumok típusa és minősége, valamint a beavatkozás összetettsége mind-mind befolyásolják az árakat. Fontos, hogy alaposan tájékozódjon, és figyelembe vegye a rejtett költségeket is, hogy pontos képet kapjon a teljes kiadásokról. A megfelelő finanszírozási lehetőségek és a legjobb klinika kiválasztása segít abban, hogy a műtét zökkenőmentesen és sikeresen valósuljon meg. Budapest kiváló választás azok számára, akik magas színvonalú mellplasztikai beavatkozást keresnek elérhető áron.