Szeretne jó információkat a szőnyegtisztításról? Nézze meg ezeket a félelmetes tippeket!

Sokszor van, amikor érdemes lemondani arról, hogy valamit saját maga csináljon, és felkér egy szakembert, a szőnyegtisztítás ebben az arénában van. Nem akar több kárt okozni, ezért a legjobb, ha a szakértőkre bízza. Itt van néhány dolog, amit minden cégtől meg kell kérdeznie, mielőtt üzletet kötne velük.


Porszívózza ki a szőnyeget, mielőtt megtisztíttatja. A szőnyeget ki kell porszívózni, mielőtt folyékony tisztítószereket alkalmazna. Az eredmények nem lesznek jók, ha bármilyen tisztítószert alkalmaz egy piszkos szőnyegre. A professzionális szőnyegtisztítás visszaállíthatja a szőnyeg eredeti állapotát.


Legyen óvatos, ha olyan szőnyegtisztító céggel csinál céget, amely a semmiből hívja Önt, vagy véletlenszerűen megjelenik az ajtajánál. Ez általában annak a jele, hogy a cég eléggé kétségbeesett az üzletért. Nem akar felkérni egy céget, ha senki más nem üzletel velük.


Tegyen meg mindent, hogy megvédje a szőnyegét. Ne felejtse el mindig levenni a cipőjét, mielőtt belép a nappalijába, és ne habozzon, hogy szőnyeget helyezzen el otthona legforgalmasabb területein. Ha nehezen tartja tisztán a szőnyegét, fontolja meg, hogy lecseréli azt egy kis linóleumra.


Ne feledje, hogy a szőnyegtisztító szerek gyakran tartalmaznak olyan vegyi anyagokat, amelyek árthatnak Önnek vagy gyermekeinek. Ezért a szőnyegtisztító cégnek alaposan át kell olvasnia a tisztítószerek címkéit, mielőtt használja őket. Azt is fontolóra kellene venniük, hogy olyan termékeket használjanak, amelyek környezetbarátok, például sót, szódabikarbónát, ecetet stb.


Amikor szőnyegtisztító céget bíz meg, kérdezze meg, hogy a technikusoknak részt kell-e venniük valamilyen hivatalos képzésen. Sok vállalat speciális módszereket és termékeket használ, és meg akar győződni arról, hogy a technikus tudja, hogyan kell ezeket megfelelően használni. A vegyszerek helytelen használata károsíthatja a szőnyegeket, a nem megfelelően alkalmazott módszerek pedig ahhoz vezethetnek, hogy a szőnyegek piszkosak maradnak.


Kérdezze meg a szőnyegtisztító cég képviselőjét, hogy milyen típusú oldatot használnak a szőnyegtisztításhoz, és hogy az mennyire biztonságos a gyermekek és a háziállatok számára. Nem szeretne olyan céget megbízni, amely olyasmit használ, ami káros lehet a kicsikre. Ha lehetséges, próbáljon meg egy olyan helyet biztosítani számukra, ahová a szőnyegtisztítás ideje alatt mehetnek.

Amikor beszél egy szőnyegtisztító céggel, kérjen ajánlásokat. Ha nem tudnak olyan emberek nevét megadni, akik elégedettek voltak a szolgáltatásukkal, akkor érdemes máshol keresgélni. Ha elég sok olyan ember nevét kapja meg, akik elégedettek voltak a cég által végzett munkával.


Fontos, hogy megértse, milyen díjakat számítanak fel Önnek az elvégzett szolgáltatásokért. Például, míg az alapszolgáltatások olcsók lehetnek, lehetnek olyan kérdések, mint például a folteltávolítás, amelyekért felárat kell fizetni. Kérje meg a céget, hogy küldjön egy képviselőt az otthonába, hogy pontos árajánlatot kaphasson.


Mielőtt döntene egy vállalkozás mellett, kérdezze meg, hogy mennyi tapasztalattal rendelkeznek. Más szóval, meg kell kérdeznie, hogy mióta vannak a piacon. Ezt nagyon fontos tudni. Egy nagy tapasztalattal rendelkező vállalkozásnak rengeteg ügyfélbeszámolóval kell rendelkeznie, amelyeket ellenőrizhet, hogy eldönthesse, hogy ez az üzlet megfelelő-e az Ön számára.


Kérjen írásos árajánlatot. Mielőtt felkér egy szőnyegtisztító céget, győződjön meg róla, hogy mindent írásban kap. Győződjön meg róla, hogy kap egy bontást mindenről, amit meg fognak tenni, és ellenőrizze, hogy a munkát kielégítően végezték-e el, mielőtt kifizetné őket. Továbbá ne fizessen előre pénzt - egy profi szőnyegtisztító cég nem fogja ezt kérni Öntől.


Ha a szőnyegekre kiömlött valami, akkor mindenképpen távolítsa el az összes törmeléket vagy folyadékot, mielőtt elkezdené a terület tisztítását. Ha nem teszi, akkor valószínűleg csak ront a helyzeten. Ügyeljen arra, hogy felszívja a folyadékot, és a legjobb eredmény elérése érdekében kaparja le a sarat vagy a szennyeződést.


Amikor porszívót választ, olyan terméket vásároljon, amelynek jó híre van. Ha megpróbál pénzt megtakarítani a tisztítószereken, az csak hosszú távon fog kerülni Önnek azzal a pénzzel, amelyet új szőnyegekre kell költenie. Tesztelje a terméket a házában, hogy megállapítsa, megfelel-e a célnak.


Olvassa el a felhasznált kuponokat. Előfordulhat, hogy azok tartalmaznak kizáró nyilatkozatokat és korlátozásokat. Előfordul, hogy a kupon bemutatása után további díjakkal sújtják. Vegye fel a kapcsolatot a céggel, és legyen pontos, hogy mire van szüksége. Győződjön meg róla, hogy tisztában vannak vele, hogy a kupon mit fedez. Érdeklődjön az olyan akciókról is, amelyek értékesebbek a kuponnál.


Ne akarjon egyből egy szőnyegtisztító céget megbízni, miután elolvasott egy hirdetést. Kérdezze meg barátait és szomszédjait az általuk korábban igénybe vett szolgáltatásokról. Ha az ismerősének jó tapasztalatai vannak egy céggel, akkor jó eséllyel önnek is. Egy megbízható, minőségi cég megtalálása valószínűbb, ha ajánlásokat kap.


Nézzen utána a vállalat történetének. Határozza meg, hogy mióta van jelen ez a cég. Tudja meg, hány embert foglalkoztat a vállalkozás, és milyen a fluktuációs arányuk. Jó jel, ha már egy ideje működnek.


Ha valami savas anyagot öntött a szőnyegére, azonnal cselekednie kell. Ha nem áll rendelkezésére szódabikarbóna a savas folyadék semlegesítéséhez, akkor egyszerűen öntsön vizet a területre. Ha nem cselekszik azonnal, a szőnyegét felemésztheti a savas folyadék.


Sokan vannak, akik nem teszik fel a megfelelő kérdéseket, amikor az otthonukban végzett munkákról van szó. Nem akarja, hogy a végén nagyobb problémája legyen, mint amekkora kezdetben volt. Az itt feltett kérdésekkel kiderítheti, hogy az Ön által fontolgatott szőnyegtisztító cég megéri-e.