Hasznos tippek a személyes fejlődéshez

Hasznos tippek a személyes fejlődéshez


Mindannyiunknak vannak olyan dolgok, amelyekbe sok időt és energiát fektetünk. Talán a munkád, talán a társadalmi életed. De mennyi időt fordítasz magadra? A személyes fejlődés fontos, és nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ez a cikk néhány nagyszerű tippet ad arra, hogyan dolgozhatsz önmagad fejlesztésén.


Amikor megpróbálsz megbirkózni a depresszióval, próbálj meg olyan emberekhez fordulni, akikben megbízol, például a barátaidhoz és a családtagjaidhoz. Oszd meg velük, hogy min mész keresztül. Kérd tőlük a támogatást és segítséget, amire szükséged van. Annak ellenére, hogy kicsit visszahúzódóvá teszed magad, egy kis szeretettel és segítséggel átvészelheted ezt a nehéz időszakot.


Csábító lehet, ha megfogadjuk, hogy soha többé nem csináljuk a _____ (ide illesszük be a rossz szokást!), de egy ilyen mentalitás gyakran kudarcra késztet bennünket hogy soha többé nem követjük el a rossz szokásunkat, inkább fogadjuk meg, hogy a következő 24 órában nem követjük el.


Mint bármely más cél esetében, próbálj meg ütemtervet felállítani az edzésre. Egy jó heti ütemterv segíthet abban, hogy ne felejtsd el, vagy ne kelljen átütemezned a heti rutinjaidat. Ez egy nagyszerű módja annak is, hogy motivált maradj, és elérd fitnesz- és fogyókúrás céljaid.


Használd ki a munkaidődet, hogy többet érj el. Ennek egyik trükkje, hogy több szünetet tarts. Bár ez nem tűnik ésszerűnek, a gyakori szünetek időt adhatnak a pihenésre és az újbóli energiával való feltöltődésre, így koncentráltabb leszel, amikor visszatérsz a munkádhoz.


A célok kitűzésekor hinned kell magadban. Csodálatos ember vagy, egyedi vagy, erős és képes vagy. Ne hallgass arra, hogy mások mit mondanak, te egy győztes vagy. Lehet, hogy elesel, de fel tudsz állni. Ne hagyd, hogy bárki is lefogjon, meg tudod csinálni.


A szervezettség a stresszmentes élet kulcsa. Ha úgy érzed, hogy rendetlen és kaotikus környezetben vagy, akkor úgy érezheted, hogy az életed is rendetlen és kaotikus. Nem tart sokáig eltávolítani a rendetlenség egy részét, és megéri az erőfeszítést, ha minden megvan és kész.


Akár spirituális, akár vallásos vagy ateista vagy, keress egy magasabb erőt, amely útmutatást adhat neked, miközben magadról, az identitásodról és a céljaidról gondolkodsz, hogy ki akarsz lenni. A felsőbb erődnek nem kell egy konkrét istenségnek lennie; az emberiség kollektív írásai és történetei jó példaként szolgálhatnak valami olyasmire, ami nagyobb nálad. Lehet, hogy a szentírások, az irodalom vagy a közmondások felfedezése segíthet abban, hogy megteremtsd önmagad.


Ne csak hosszú távú célokat tűzz ki. Nagyon fontos, hogy rövid távú célokat is kitűzz, mivel ezek olyan dolgok, amelyeket gyorsan el tudsz érni, és ez segít abban is, hogy érezd a teljesítés érzését. Ha látod, hogy teljesíted a céljaidat, akkor úgy érzed, hogy haladsz afelé, ahová szeretnél eljutni az életben.


Ne menekülj a téged szerető emberek tanácsai elől. Persze nem biztos, hogy a tanácsaik mindig helyesek, de nem árt, ha meghallgatod, amit mondani akarnak, és lehet, hogy valami nagyon fontosat tanulsz magadról. Az embereknek gyakran nehéz úgy látni magunkat, amilyenek valójában vagyunk.


Hívd ki magad minden nap arra, hogy produktív legyél! Minden perc, amit a személyes fejlődésedre tudsz fordítani, értékes. A percek idővel összeadódnak. Valójában hógolyóhatásuk van. Ha minden napot úgy közelítesz meg, mint ami lehetőséget nyújt a személyes fejlődésre, akkor az év végén azt fogod tapasztalni, hogy erőfeszítéseid végeredménye nagyobb, mint a részek összege.


Gondolkodj pozitív dolgokon. Emlékezz az elért eredményeidre, és találj valamit, ami boldoggá tesz. Még ha nem is olyan életet élsz, mint amilyet megálmodtál, akkor is dolgoznod kell olyan apró dolgokon, amelyek boldoggá tesznek. Dolgozzon bizonyos emlékek felidézésén, vagy tervezz szórakoztató tevékenységeket a hétvégére, hogy segítsen átvészelni a hetet.


Elemezd a tetteidet. Lehet, hogy a nap végén rájössz, hogy megbántál valamit, amit tettél. Próbáld megérteni, miért cselekedtél így, és ha tudod, hozd helyre a dolgokat. Ha tisztában vagy a reakcióiddal, és azzal, hogy miért reagáltál úgy, ahogyan reagáltál, sok jövőbeli hibát elkerülhetsz.


Akár a tehetségedet szeretnéd ápolni, akár az önbecsülésed javítani, akár csak jobb életszemléletet szeretnél, a személyiségfejlesztésre mindig érdemes időt szánnod. Ez a cikk néhány nagyszerű javaslatot adott arra, hogyan fejlesztheted magad. Alkalmazd ezeket a tanácsokat az életedben, és lenyűgöző eredményeket fogsz látni.