Sub Heading

Hasznos tanácsok a hírnév kezeléséhez


Üzlettulajdonosként a hírneve kulcsfontosságú a sikeréhez. Ha nem megfelelően kezeli, a hírneve negatívvá válhat. Ez pedig üzleti tevékenységének lelassulásához vezethet. Ha szeretne néhány tippet arra vonatkozóan, hogyan kezelje és védje üzleti hírnevét, olvassa el a következő cikket.


A hírneve kezelésének egyik elsődleges módja, ha vállalja üzleti márkáját az interneten, és kezébe veszi az Önről szóló tartalmak kezelését

Ha közösségi médiaoldalakat használ, képesnek kell lennie arra, hogy nyomon kövesse az egyes posztok sikerét. Számos olyan program áll rendelkezésre az interneten, amely segít nyomon követni a vállalkozásával kapcsolatos említéseket. Ezek a programok arról is tájékoztatják Önt, ha egy felhasználó megosztja az Ön bejegyzését barátaival és családtagjaival.


Ha negatív tartalmat talál a márkájáról az interneten, szabaduljon meg tőle. Ha olyan webes tulajdonságon van, amelyet Ön ellenőriz, például egy hozzászólás a blogján, egyszerűen törölje. Ha szükséges, küldjön kérést annak a webmesternek, ahol a tartalom található. Ha eltávolítják, győződjön meg róla, hogy a Google URL-eltávolító eszközének használatával nem jelenik meg többé.


Legyen személyeskedő online. Az állapotfrissítések és tweetek közzététele nem fog működni, hacsak nem beszélget a követőivel Amikor egy kérdést tesznek közzé a közösségi médiaoldalán, válaszoljon rá, amilyen gyorsan csak tud. Ha még nem tudja a választ, tudassa velük, hogy dolgozik rajta.


Győződjön meg róla, hogy legalább több üzleti weboldala optimalizálva van a cégnevére. Azt szeretné, ha a Google az üzleti honlapját a vállalkozásáról szóló hiteles internetes oldalnak ismerné el. Azt szeretné, ha az első számú keresési pozícióban lenne az üzleti neve, nem pedig a második vagy harmadik helyen egy Wikipédia-cikk vagy egy blog mögött. Gondoskodjon arról, hogy az Ön honlapja legyen az első bejegyzés, amelyet valaki lát, amikor a Google keresőben az Ön márkanevére keres.


Rendelkezzen olyan webhelyek portfóliójával, amelyeket keresőmotorokkal optimalizálhat. Természetesnek fog tűnni, ha megpróbálja elérni, hogy üzleti honlapja legyen az első számú keresési lista az üzleti nevére, amikor keresőkérdésként használják. Azonban ne álljon meg itt. Próbáljon meg tíz üzleti weboldalát az első tíz keresési találat közé juttatni a márkanevére. Mindenki mást zárjon ki.


Fordítson figyelmet arra, hogy vállalkozásának milyen hírneve van offline. Az offline hírneve utat fog törni az online világba. Ha a cégéről szóló negatív tartalom trenddé válik, tudnia kell, hogy miért. Bánjon jól minden ügyfelével és vásárlójával, és ösztönözze az elégedetteket, hogy pozitív véleményeket hagyjanak az olyan oldalakon.


Legyen professzionális, amikor a közösségi oldalakon posztol. Kerülje az olyan internetes zsargon és szleng használatát. Mindig legyen professzionális. Ugyanúgy reagáljon a megjegyzésekre, mint ahogyan azt tenné az ügyfeleivel egy személyes találkozó alkalmával. Használjon megfelelő nyelvet, és minden válaszát lektorálja, mielőtt közzéteszi.


Vizsgálja meg jelenlegi ügyfeleit. Lehet, hogy vannak olyan ügyfelei, akiknek olyan javaslataik vannak, amelyek segíthetnek a vállalat építésében vagy a termékek javításában. Ezt többféleképpen is megteheti. Küldhet felmérést a levelezőlistáján szereplő összes ügyfélnek, vagy egyszerűen elhelyezhet egy javaslatgyűjtő dobozt az üzletében.


Cége bővülésével gyakrabban lép kapcsolatba ügyfeleivel. Előfordulhat, hogy panaszokat kap, amelyekkel foglalkoznia kell. Ezenkívül biztosítani szeretné, hogy a helyzetet kezelte és az ügyfél megelégedésére oldotta meg.

Győződjön meg róla, hogy örömmel fogadja a panaszokat. Előfordulhat, hogy az ügyfelek rossz értékelést kívánnak hagyni, mert nem kérnek bocsánatot vagy nem követik nyomon a problémákat. Próbáljon meg egy jól látható és könnyen használható panaszbejelentő űrlapot elhelyezni a weboldalán. Válaszoljon mindegyikre. Tudni fogják, hogy meghallgatta őket, és hogy foglalkozik a problémákkal. Ez segíthet csökkenteni vagy megszüntetni a negatív értékeléseket.


Helyezzen el egy panaszbejelentő űrlapot a webhelyén, és bátorítsa az ügyfeleket, hogy használják, ha nem elégedettek a termékeivel és szolgáltatásaival. Ez azt a benyomást kelti bennük, hogy a legjobb, ha megbeszélik Önnel a dolgokat, ahelyett, hogy negatív visszajelzéseket hagynának az egész weben. Győződjön meg róla, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes felmerülő problémát kezelje.


Maradjon résen, amikor a rossz üzleti hírnév elleni védekezésről van szó. Még ha mindent megtettél is a jelenlegi problémák megoldása érdekében, a jövőben mindig lesznek újabbak. a dolgok szemmel tartása biztosítja, hogy azok nem fognak kicsúszni a kezéből.


A jó hírnévmenedzsment nem arról szól, hogy jó dolgokat mondjon a saját cégéről. Hanem a céged pozitív cselekedeteiről. A fogyasztók aszerint ítélik meg a vállalatot, amit ténylegesen tesz, nem pedig a mondanivalója alapján. Ha a szóbeli ígéreteket nem támasztják alá tettek, az ügyfél elveszíti a vállalatba vetett bizalmát, és a hírnév is csorbát szenved.


Ha Ön üzlettulajdonos, a hírneve a legfontosabb. Az Ön hírneve a sikerhez elengedhetetlenül fontos dolgot képvisel. Tartsa szem előtt az ebben a cikkben tanult tippeket, és védje meg hírnevét.