Gondjai vannak a webdizájnnal? Kérjen segítséget itt

Nem számít, milyen webhelyet működtet, meg kell értenie, hogyan kell azt megtervezni. A weblap kialakításának nagyon fontos szerepe van a látogatók figyelmének felkeltésében és megtartásában. Az e cikkben szereplő tippek segítenek Önnek olyan webhely létrehozásában, amelyben büszke lehet.

Győződjön meg arról, hogy a szöveg és a háttér megfelelő kontrasztot mutat. Bizonyítékok azt mutatják, hogy a fekete háttérrel ellátott fehér szöveget a legtöbb ember számára a legkönnyebben elolvasni, de a többi szín akkor is jó, ha olvasható. Ne feledje azt is, hogy a látássérültek nem tudják elolvasni az Ön webhelyét, ha gyenge a kontraszt. A http://snook.ca/technical/colour_contrast/colour.html oldalon található eszközzel ellenőrizze, hogy webhelye megfelel-e a különböző kontraszt-előírásoknak.

Multimédia bemutatókhoz használja ki az új HTML5 szabvány előnyeit. Bár a HTML5 nem annyira robusztus az animáció és a játékok számára, mint a Flash, előnye, hogy stabilan működik a mobiltelefon-böngészőkben, beleértve az Apple hardverét is. A HTML5 szintén meglehetősen karcsúbb, mint a Flash, tehát a betöltési idő is javul.

Tartsa oldalait ésszerű hosszúságban. Adjon hozzá tartalmat a webhely új oldalain keresztül, ahelyett, hogy a kezdőlap végére csapná. Az olvasók többnyire tétováznak abban, hogy továbblépjenek egy olyan oldalra, amely úgy tűnik, hogy örökké görget. Ha sok oldalnak kell lennie egy oldalon, akkor tegyen fel hiperhivatkozásokat az oldal tetejére és szakaszaira. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy túlságos görgetés nélkül navigálhassanak a rendelkezésre álló tartalomon.

A fehér hely fontos része a webdizájnnak, ezért ne félj használni. Ha túl sok képet vagy túl sok szöveget ragaszkodik weboldalaihoz, vagy zavaró hátteret használ, az csak a látogatókat irritálja. A szóközzel láthatóvá válhat az oldal fontos elemei.

Használjon hivatkozásokat webhelyének tervezésekor. A webdizájn szempontjából sok hivatkozás található; ahogy jobban megismeri a területet, biztosan megtalálja a gyors módjait szinte mindent megtenni. A HTML-kódokat is felhasználhatja a változtatások gyorsabb végrehajtására, hogy oldalait ne kelljen újra feltölteni.

Noha hajlandó sok csengő és síp hozzáadása a webhelyhez, a villogó grafika, a hangos zene és a neon színek csak elvonják a webhely célját. Azok a látogatók, akiket túlságosan sok látvány és hang bombáz fel, hajlamosak elhagyni az Ön weboldalát, még mielőtt még böngésznének is. Tartsa a színeket egyszerűen és a tartalom szempontjából relevánsak, és a weboldal tervezése nyer.

A professzionálisabb megjelenésű weboldal tervezésének elősegítése érdekében ne tegyen képet az oldal hátterére. A háttérkép sikoltozik az alacsony színvonalú webhelyről, plusz ezeknek a webhelyeknek a feltöltése általában örökkévalóságba kerül. Ha professzionálisabb megjelenést keres, akkor az utolsó dolog, amit szeretne, a látogatók örökre várnak, mert a képek még mindig betöltődnek az oldalakon.

Ingyenes forrásokat kell felhasználnia webhelyének felépítéséhez. Egyesek feltételezik, hogy több száz dollárt kell költeni egy szoftverprogramra. Vannak tucat olyan programok, amelyek összehasonlítható eredményeket kínálnak kevesebb pénzért. Csak annyit kell tennie, hogy kicsit fáradozzon azon ingyenes eszközök megkeresésében és kiválasztásában, amelyek megadják, amit keres.

Kerülje el a különféle betűtípusok túlzott használatát webhelyének tervezésekor. Gondoljon arra is, hogy a betűtípusok hogyan néznek ki a képernyőn. Például az apró serif betűkészleteket, mint például a Times New Roman, nehéz olvasni. Sok webhely használja a Verdanát, mivel nem nehéz olvasni, ha bármilyen színű vagy méretű.

Bármely típusú webhely is van, a webdizájn fontos. A weboldal kialakítása befolyásolja a látogatók bizalmát és vonzását az Ön webhelyéhez. Tehát tartsa szem előtt a fenti tippeket egy weboldal tervezésekor.