Sub Heading

A mobiltelefonok nehezen érthető eszközök lehetnek, különösen akkor, ha nem igazán ismeri a modern technológiát. Függetlenül attól, hogy milyen szinten áll, valószínűleg számos olyan dolog van, amit még mindig nem tud a mobiltelefonokról. Olvasson tovább, hogy találjon néhány igazán nagyszerű tippet, amelyek segítenek többet megérteni a mobiltelefonokról.


Tartózkodjon attól, hogy hosszú ideig bekapcsolva tartsa a telefonját, amikor a jelek gyengék. Ez általában megöli az akkumulátort, így nem lesz elég energiája, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. Próbáljon meg olyan helyeken telefonálni, ahol a jelek nagyon erősek, hogy kímélje az akkumulátort.


Ne bajlódjon a mobiltelefonja képernyőjének borításával. Számos olyan tartozék van, amely javíthatja a mobiltelefonjával kapcsolatos élményt; a mobiltelefon borítók általában nem tartoznak ezek közé. A legtöbb mobiltelefon képernyője már eleve karcálló, és a műanyag borítás csak az érintőképernyőt teszi kevésbé érzékennyé.


Győződjön meg róla, hogy mindig van töltő az akkumulátorához. Ha van egy az autójában, otthon és az irodában, akkor bármikor fel tudja tölteni a telefonját, amikor csak szüksége van rá. Bizonyos felhasználási módok sok akkumulátort vesznek igénybe. Kerülje el, hogy így veszítse el az akkumulátor energiáját.


Alkudozzon egy kicsit, amikor a következő telefonját vásárolja. Az alkudozásra általában nem számítana kiskereskedelmi környezetben, de egy új mobiltelefon vásárlása esetén gyakran hatékony. Próbálja ki maga is. 


Fontolja meg az olyan mobiltelefon-csomagokat, amelyek havi megfelelő mennyiségű adatforgalmat biztosítanak. Manapság a mobiltelefon-felhasználók többet használják az adatokat, mint a beszélgetési perceket. Valójában sok szolgáltató rengeteg beszélgetési percet ad, de felárat számít fel a felhasznált adatokért. Keresse a legjobb ár-érték arányt, ha adatforgalomról van szó.


Okkal feltételezhető, hogy a mobiltelefonok által kibocsátott sugárzás agydaganatot és egyéb egészségügyi problémákat okozhat. Bár nincs közvetlen bizonyíték arra, hogy ez igaz, jobb félni, mint megijedni. Amikor csak teheti, kapcsolja a telefonját kihangosítóra, vagy csatlakoztasson hozzá egy fülhallgatót.

Ha a mobiltelefonja elázik, azonnal kapcsolja ki. Szedje szét, és vegye ki a SIM-kártyát, az akkumulátort és minden más eltávolítható belső alkatrészt. Ezután tegye az egészet egy rizzsel teli tálba. Hagyja állni egy éjszakán át, hogy a rizs alaposan kiszárítsa. Fújja ki, és működnie kell!


Ha van okostelefonja, csábító lehet, hogy állandóan bekapcsolva hagyja, hogy soha ne maradjon le a közösségi média frissítéseiről. Ez nem jó ötlet, mert a telefont minden nap vagy két nap után újra kell indítani. Ez megakadályozza, hogy a nem használt programok tovább ürítsék a memóriát.


Tartsa a telefonját jel közelében. Ha a telefont a táskájába vagy az íróasztal fiókjába teszi, az befolyásolhatja a jelerősséget. Ha a telefon keményebben dolgozik az erős jel megszerzésén, az akkumulátor élettartama csökken. Tartsa a telefont olyan helyen, ahol könnyen elérheti a jelet, és így az akkumulátora is megmarad.


Ha szeret fényképezni a mobiltelefonjával, óvakodjon a zoom használatától. Nem úgy zoomol, mint a fényképezőgépek. Előfordulhat, hogy csak egy homályos képet kap. Ez azért van, mert a pixeleket nagyítja, ahelyett, hogy ténylegesen közelebb kerülne a képhez.


Néhány hónapig ellenőrizze a mobiltelefon-csomagját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelőt választotta. Ha úgy tűnik, hogy szinte mindig túllépi az adatforgalmi limitet vagy a beszélgetési perceket, akkor valószínűleg frissítenie kell. Ha állandóan jóval a limitek alatt marad, akkor lehet, hogy jobban jár, ha egy kisebb csomaggal spórol némi pénzt.


Ha új mobiltelefont vásárol, ismerje meg a lehetőségeket. Korábbi tapasztalatai alapján talán azt feltételezi, hogy a mobiltelefont és a szolgáltatást is ugyanattól a szolgáltatótól kell beszereznie, sőt, többéves szerződést kell kötnie. Ez azonban nem mindig van így. A feloldott telefonok külön is megvásárolhatók, és egyes vezeték nélküli szolgáltatók nem írnak elő szerződést.


A rossz vétel és a jelek keresése gyorsabban lemeríti a mobiltelefon akkumulátorát, mint gondolná. Ha hosszú repülőutak alatt bekapcsolva hagyja a mobiltelefont, az biztos módja annak, hogy leszálláskor ne legyen elég energiája az akkumulátornak. Az aluljárók és a vidéki helyszínek szintén megterhelik a mobiltelefon akkumulátorát. Kapcsolja ki telefonját ezekben a helyzetekben, hogy energiát takarítson meg.


Győződjön meg róla, hogy tartós tokot vásárol a mobiltelefonjához. Ha egy drága telefont leejt a földre, az sok pénzébe kerülhet. Fontolja meg az Otterbox által gyártott tokok használatát, mivel ezek erősek és meglehetősen védelmet nyújtanak, így biztos lehet benne, hogy telefonja nem fog megsérülni. Érdemes elgondolkodni a Defender megvásárlásán.


Ne hagyja, hogy a telefon kamerájának zoom objektívje megtévessze. Az optikai zoom, ami egy önálló kamerán van, nem az, amit a mobiltelefonok használnak. A mobiltelefonok általában digitális zoomolást alkalmaznak, és ez nagyobbá teszi a pixeleket, de rontja a képek minőségét.


A legjobb mobiltelefon-ajánlatot keresi. Gondolkodjon el azon, hogy időnként szolgáltatót váltson. A szolgáltatók gyakran a legjobb ajánlatokat adják a versenytársaktól váltó új ügyfeleknek. Még az is előfordulhat, hogy kifizetik a jelenlegi szerződésének felmondásáért járó díjakat! Nézzen körül, és beszéljen néhány szolgáltatóval, hogy megtudja, milyen ajánlatok vannak.


A mobiltelefonok használata áldás lehet, de átok is, ha nem rendelkezik a megfelelő információkkal. Ön olvasott néhány bennfentes információt ebből a mai cikkből, és csak tartsa szem előtt, amit megtanult. Ha nyitott arra, hogy többet tanuljon a technológiáról, meg fogja tapasztalni, hogy mások felnéznek a szakértelmére.